Odpowiedzi

2010-03-09T14:39:33+01:00
P = W/t
W = F * s
F = m * g
F = 100 * 10=1000 (N)
W = 1000 * 2 = 2000 (J)
P = 2000/4 = 500(W)
1 5 1
2010-03-09T14:55:08+01:00
M=100kg

h=2m
t=4s
szukane:
P=?

P=W/t
W=F×s=100kg×10N/kg × 2m=2000J

P=2000J÷4s=500W'
odp.: moc ciężarowca wynosiła 500W.
1 5 1