Odpowiedzi

2010-03-09T16:43:32+01:00
81+10%=89.1zł
89.1zł+10%=98.01zł
Spodnie przed dwoma obniżkami kosztowały 98.01zł.
4 3 4
2010-03-09T16:43:59+01:00
Przepraszam, przez pomyłką zgłosiłam spam. -
10%*81=8,1zł
81+8,1=89,1 zł -2 obniżka

10%*89,1=8,91
89,1+8,91= 98zł - 1 obniżka


spodnie kosztowały 98 zł.
5 2 5
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-09T16:46:55+01:00
81zł=100%
10% z 81zł to 8,10
czyli 81 + 8,10=89,1 (to jest ta druga obnizka)
10% z 89.1 to 8,91
czyli 89,1 + 8,91= 98.01

Uwazam ze jest dobrze;)
5 3 5