Odpowiedzi

2010-03-09T17:25:27+01:00
To można zrobić metoda krzyzową:)

500 zł - 100%
x - 20%

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-09T17:27:09+01:00
To bedzie 500zł+(500złx10%)=500+50zł
550zł+(550x10%)=550+55=605
605-500=105




Odp.Odsetki po dwóch latach będą wynosić 105zł pozdr.





x razy jakby co:D

2010-03-09T17:28:44+01:00
P=10%
n=2 - liczba lat
Ko = 500 - kwota początkowa
K - kwota końcowa

K=Ko(1+p)^n ------> do potęgi n
K = 500(1+0,1)^2 = 500 * 1,1^2
K = 500 * 1,21 = 605
605-500=105

Odsetki będą równe 105 zł