Odpowiedzi

2010-03-09T18:32:57+01:00
Instrukcja obsługi : ( długopisu )

1.długopis to urządzenie służące do pisania.
2. jest to plastikowa rurka w wnętrzu, której znajduje się wkład z atramentem służący do pisania
3. trzyma się go trzema palcami i pisze na kartce
4. naprawy takie jak wymiana wkładu należy przeprowadzać samemu. należy kupić wkład do długopisu w sklepie i włożyćgo do metalowej rurki
5. długopisu nie wolno wsadzać do buzi

Przepis kulinarny :
Składniki na Jajecznicę dla 2-3 osób.

* 6-8 jaj
* pęto tłustawej kiełbasy plus boczek (nie ma boczku pod ręką może być sama kiełbasa)
* 1 średnia cebula
* 1 duży lub dwa mniejsze pomidory
* ew. ząbek czosnku
* szczypiorek
* sól, pieprz, ostra i słodka papryka
* tłuszcz do smażenia (oliwa będzie chyba najlepsza)
Przepis:
Zanim weźmiemy się do smażenia jajecznicy dobrze sobie pokroić kiełbasę i ewentualny boczek, cebulę, pomidory i szczypior.

Kiełbasę i boczek (jeśli używamy) kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Ja lubię dobrze wysmażoną kiełbasę więc ogień daję spory i co jakiś czas mieszając czekam aż się ładnie wysmaży. Gdy kiełbasa i boczek będą już prawie OK, czyli takie jakie lubimy, dorzucamy pokrojoną w kostkę lub cienkie piórka cebulę. Gdy ta ostatnia się zezłoci, dodajemy jajka i bełtamy. Gdy jajka się lekko zetną, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Lubię jajecznicę z pomidorami jędrnymi i lekko ciepłymi więc wrzucam je tak na minutę, dwie przed końcem smażenia. Całość doprawiamy solą, pieprzem i paprykami a na koniec, już po zdjęciu z ognia intensywnie posypujemy szczypiorem.
1 1 1
2010-03-09T18:50:10+01:00
Przepis
Składniki:
• 450 g mielonego mięsa z kurczaka
• ¼ szkl. posiekanej cebuli
• ¼ szkl. posiekanej papryki
• 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
• ¼ szkl. pokrojonego w cienkie plasterki pora
• ½ łyżeczki ostrego sosu paprykowego
• 12 łyżeczka sosu Worcester
• sól
• pieprz

Sposób wykonania:
Wszystkie podane składniki zagnieść ze sobą.
Z powstałej mięsnej masy formować burgery, które smażyć na ruszcie posmarowanym masłem.
Grillujemy około 5 minut z każdej strony.