Odpowiedzi

2010-03-09T19:49:14+01:00
Bułeczki z makiem i z kminkiem !


Składniki:
Na 35 sztuk:

5 dag drożdży
500 ml mleka
7,5 dag masła
1,5 łyżeczki soli
łyżeczka cukru
50 dag mąki
Sposób przyrządzania:
W rondelku rozpuścić masło, dodać mleko, podgrzać do temperatury ok. 40°C. Do dużej miski włożyć drożdże, wlać podgrzane mleko z masłem, dodać mąkę oraz pozostałe składniki, wyrobić tak, aby ciasto odchodziło od ręki. Przykryć mokrą ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Kiedy ciasto zwiększy objętość dwukrotnie, formować bułeczki. Na blaszce do pieczenia rozłożyć papier, a na nim bułeczki do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Smarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem, kminkiem, sezamem lub dowolnym ziarnem. Piec w piecu ok. 25 min w temp. 180°C.
2010-03-09T19:52:53+01:00
* 500 g of the wheat flour wholegrain * c 150 ml of the warm milk * c 150 ml of warm water * 2 spoonfulfuls of butter * 1 entire egg * 30 g of fresh yeast * is salting 2 level teaspoons * 1 flat teaspoon of honey or the sugar * 150 ml of the grinded flaxseed * 1 egg to spreading * entire grains of the seed for sprinkling to rub Yeast with honey (with sugar), with a bit of the flour and a bit of warm water. Leave growing, all over what to add remaining elements. It is possible to earn the Cake by hand, with the help of the mixer or in automacie.Leave for doubling the volume. when it is ready, to knead with a few moves and to divide in 12 equal parts. around every to make the knob and to put on the metal sheet prepared for baking. to cover for new growing. to heat the Stove to 200 'to the stove to spread .After with very putting with whipped egg, to sprinkle with grains and to cut a notch.To bake through 12 - 15 minutes.