Odpowiedzi

2010-03-10T11:55:54+01:00
1b
2b
3a
4c
5c
6b
7c
8d
9d
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-10T12:02:43+01:00
1. B
2. D bo 2/4-1 = 2/3
3. B
4. C , bo 3*3,5 = 10,5 , 4*3 = 12, 4,5*3 = 13,5
5. 3x+3y+3,5 = 21,5
1 kg gruszek - 3zł
1 kg jabłek = 3-1 = 2zł
3*2 + 3y + 3,5 = 21,5
3y= 21,5 - 3,5 - 6
3y = 12 /:3
y = 4
Odp: kupiła 4 kg gruszek

6. C
7. B
8. ?
9. B