Zadanie 1
a) Samochód przejechał 240km, jadąc ze średnią prędkością 60km\h. Ile czasu zajęła ta podróż?
b) Ile czasu potrzebuje pieszy, aby idąc z prędkością 50m\min, pokonać dystans 200m?

Zadanie 2
Ile czasu potrzebowałby na pokonanie dystansu 30km pojazd poruszający się z prędkością:
a) 10km\h,
b) 20km\h,
c) 60km\h?

Proszę na dzisiaj!!!!!!!!

1

Odpowiedzi

2010-03-10T15:23:03+01:00
ALEŻ BARDZO PROSZĘ!! TO DLA MNIE PESTKA
A)JEZELI JECHAŁ 60KM/H CZYLI WYCHODZI ZE 1GODZINA TO 60 KM CZYLI
240KM/60KM=4
ODP. SAMOCHÓD PRZEJECHAŁ 240KM W 4 GODZINY
B)JEZELI W CIĄGU 1 MINUTY PRZEJDZIE 50 M TO TRZEBA
200M/50M=4
ODP.PIESZY POTRZEBUJE 4 MINUT NA PRZEJSCIE 200M:p

2.
A)30KM/10KM=3GODZINY
B)30KM/20KM=1,5GODZINY
C)30KM/60KM=30 MINUT
4 5 4