Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-10T16:01:19+01:00
0,45*27,60=12,42
0,30*22,30=6,69
1,5*6,80=10,20
2*4,70=9,40

12,42+6,69+10,20+9,40=38,71

50,00-38,71=11,29

odpowiedź: D
1 5 1
2010-03-10T16:02:14+01:00
50-(0,45*27,60)-(0,30*22,30)-(1,5*6,80)-(2*4,70)=50-12,42-6,69-10,20-9,40=11,29
Odpowiedź: D
1 5 1
2010-03-10T16:05:11+01:00

45 dag sera - 12,42
30 dag szynki - 6,69
1,5 kg pomidorów - 10,20
2 kg truskawek - 9,40
Razem: 38,71

50- 38,71= 11,29

Odpowiedz d :)

Mam nadzieję, że pomogłam :)

2 5 2