ANGIELSKI. Zakreślić poprawną odpowiedz.

1. Bread, pasta and rice are: A. dairy products B. cereal products C. fats D. junk food
2. Which of the following is not a vegetable? A. cucumber B. cauliflower C. pear D. sweetcorn
3. Which of the following is not a kind of meat? A. bacon B. turkey C. beef D. herring
4. Which of the following is not a fruit? A. plum B. apricot C. radish D. watermelon
5. This bread is rather: A. stale B. well-done C. strong D. mild
6. This wine is very: A. still B. spicy C. dry D. fresh
7. I prefer____water: A. still B. stale C. sweet D. rare
8. We need a____of bread: A. can B. jar C. bar D. loaf

Ktos dobry z angielskiego niech zrobi.
9. I'd like a big____of chocolate, please: A. bar B. jar C. packet D. can
10. Can I have a___of cherry jam, please? A. can B. jar C. carton D. loaf
11. You can___water in a kettle: A. cook B. boil C. bake D. slice
12. You can___a cake in the oven: A. fry B. melt C. mix D. bake
13. You can___tomatoes with a knife: A. cook B. stir C. slice D. mix
14. I usually have lunch in the school: A. bar B. canteen C. restaurant D. pub
15. Before a meal you have to___the table: A. lay B. clear C. do D. wash up
16. We sat down at the restaurant table and read the: A. card B. dish C. bill D. menu
17. The waiter recommended the___of the day: A. course B. dish C. menu D. plate
18. We ordered starters, a main___and a dessert: A. meal B. food C. course D. dish
19. We finished eating and asked the waiter to bring us the: A. tip B. bill C. receipt D. sum
20. We thought the waiter was very nice, so we left a big: A. tip B. money C. bill D. cash






2

Odpowiedzi

2010-03-10T16:52:12+01:00
Bread, pasta and rice are: B. cereal products

2. Which of the following is not a vegetable? C. pear


3. Which of the following is not a kind of meat?
D. herring
4. Which of the following is not a fruit? C

5. This bread is rather: A. stale

6. This wine is very: C

7. I prefer____water: A. still
8. We need a____of bread: D. loaf

Ktos dobry z angielskiego niech zrobi.
9. I'd like a big____of chocolate, please: A. bar
10. Can I have a___of cherry jam, please? B. jar

11. You can___water in a kettle:B

12. You can___a cake in the oven: D

13. You can___tomatoes with a knife: C. slice

14. I usually have lunch in the school: canteen

15. Before a meal you have to lay
___the table: A. lay B. clear C. do D. wash up
16. We sat down at the restaurant table and read the:D

17. The waiter recommended the_dish
__of the day:

18. We ordered starters, a main_C__and a dessert: A. meal B. food C. course D. dish

19. We finished eating and asked the waiter to bring us the: B. bill

20. We thought the waiter was very nice, so we left a big:tip


A. tip B. money C. bill D. cash
2010-03-10T17:01:29+01:00
1.B
2.C
3.D
4.C
5.A
6.C
7.A
8.D
9.A
10.B
11.B
12.D
13.C
14.B
15.B
16.D
17.C
18.C
19.B
20.A
Nie jestem pewna na 100% ale myślę że jest good :)