Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-23T15:40:07+02:00
Prezent dla siostry-180zł/6=30zł

bilety do kina- 180zł/10=18zł

słodycze- 180zł/12=15

płyta- 180zł-(30 zł+18zł+15zł)=180 zł-63=117zł

płyta kosztowała 117 zł
2009-10-23T15:42:12+02:00
180-1/6*180-1/10*180-1/12*180=180-30-18-15=117

Czy napewno dobrze przepisałeś/aś zadanie? Nie chodziło o1/10 pozostałej kwoty itd? ;p