Zad.1 Liczba składająca się z 6 setek, 2 dziesiątek, 9 części dziesiątych i 3 części tysięcznych ma postać:

a) 620,903
b) 62,903
c) 62,93
d) 620,93


Jeżeli na trzydniową wycieczkę pojedzie 38 osób, to jedna osoba zapłaci 210 zł. Ile będzie musiała dopłacić jeden uczestnik, jeżeli liczba uczniów zmniejszy się do 35?

a) 18 zł
b) 228zł
c) 14 zł
d) 30 zł

3

Odpowiedzi

2010-03-10T17:11:03+01:00
1) a
2) 38*210=7980
7980:35=228
228-210=18
czyli też a
mam nadzieję że pomogłam
  • Użytkownik Zadane
2010-03-10T17:12:06+01:00
Zad. 1 A

zad. 2 A

38*210=7980
7980:35=228
228-210=18


Licze na naj ;P
2010-03-10T17:12:48+01:00
1. a
2. a (38*210=7980; 7980/35=228; 228-210=18)