Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2009-10-23T17:17:06+02:00
1,5*12=18cm
1500-18=1482cm
1482cm/75cm=19,76
19 dłuższych kawałków
Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-23T17:22:27+02:00
12×1,5cm=18cm

15m ---> 1500cm

1500cm-18cm=1482cm

1482cm÷75cm=19,76

ODP: Otrzymamy 19 dłuższych kawałków
3 5 3