Odpowiedzi

2009-10-23T17:26:32+02:00
Artur - 1500
piotr - 2500
19% × 1500 = 285
19% × 2500 = 475
475 - 285 = 190zł
3 4 3
Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-23T17:29:45+02:00
Dane:
Artur-1500
Piotr - 2500
19 % x 1500 = 285
19 % x 2500 = 475
475 - 285 = 190 zł
odp: Pan Piotr płaci 190 zł podatku
2009-10-23T17:46:27+02:00
19%=0,19
1500*0,19=285
2500*0,19=475

475-285=190
Pan Piotr płaci podatek większy o 190 złotych.