Odpowiedzi

2010-03-10T21:01:46+01:00
Powierzchnia kuchni 120000cm2
a) powierzchnia płytki 20*20= 400cm2
ilość płytek 120000/400=300
b)powierzchnia płytki 10*10= 100cm2
ilość płytek= 120000/100=1200
c)powierzchnia płytki 15*20=300
ilość płytek= 120000/300=400
2010-03-10T21:02:26+01:00
Pole powierzchni łazienki: 3m*4m=12m²
a)
pole płytki: 20cm=0,2m więc 0,2m*0,2m=0,4m²
ilość płytek: 12m²:0,4m²=30
b)
pole płytki: 10cm=0,1m więc 0,1m*0,1m=0,1m²
ilość płytek: 12m²:0,1m²=120m²
c)
pole płytki: 15cm=0,15m i 20cm=0,2m więc 0,15m*0,2m=0,03m²
ilość płytek: 12m²:0,03m²=400
0,2 *0,2=0,04
w pierwszym 300
2010-03-10T21:02:35+01:00
Pp=3m*4m=12m2=120000cm2
pp=20cm*20cm=400cm2
120000cm2/400cm2=300

odp. potrzeba 300 płytek

pp=12m2=120000cm2
10cm/10cm=100cm2
120000/100=1200

odp.potrzeba 1200 płytek

c) pp=12m2=120000cm2

pp=15cm*20cm=300cm2
120000/300=400
potrzeba 400 płytek
4 4 4