Odpowiedzi

2010-03-10T21:20:44+01:00
5cm*8000=40000=40km
4,5*8000=36000=36km
1*8000=8000=8km
0,5*8000=4000=4km

tak mi się wydaje
16 3 16
2010-03-10T21:21:26+01:00
5 * 8000 = 40000cm
4,5 * 8000 = 36000cm
1 * 8000 = 8000cm
0,5 * 8000 =4000cm

Z boku długości 8000cm pożyczyć się połowę i dodać do 36000cm.
WTEDY WYMIARY BĘDĄ TAKIE=
40000CM/4000CM

40000*4000=10000000cm2 = 100000m2 = 1000a = 10ha = 0,1km2

To 2 to centymetry kwadratowe
11 4 11
2010-03-10T21:27:34+01:00
Hmmm przyjmując że dwa dłuższe boki znajduja sie naprzeciwko siebie obliczamy średnia z dłuższych boków i średniąz kró(tszych.
(5+4,5):2=4,75
(1+0,5):2=0.75
1cm=80 metrów
0,75=60m
4,75=380m
p=60m*360m=21600m^2

9 4 9