Odpowiedzi

2010-03-11T16:07:11+01:00
Skoro 18 osób w ciągu 8 godzin posodziło 1584 sadzonek to:

1584 : 18 = 88
1 osoba w ciągu 8 godzin posadziła 88

88 : 8 = 11
1 osoba w ciągu 1 godziny posadziła 11 sadzonek

11 * 6 = 66
1 osoba w ciądu 6 godziny posadziła 66 sadzonek

66 * 21 = 1386
21 osób w ciągu 6 godzin posadziło 1384 szdzonki
1 5 1
2010-03-11T16:11:07+01:00
1 godzina-x drzewek
8 godzin-1584 drzewek

x=1584/8=198 drzewek na godzine posadziło 18 osób

18 osób- 198
21 osób-x
x= 198*21/18=231 drzewek w ciagu jednej godziny posadzi 21 osób
231*6 godz.= 1386 drzewek posaci 21 osób w ciągu 6 godzin
2 5 2