Odpowiedzi

2010-03-11T18:13:59+01:00
Powierzchnia podłogi:
6,5m*9m=58,5m^2
ilość puszek, które trzeba kupić:
58,5m^2 : 10m^2 =5,85=(w przybliżeniu)6
cena:
6*15,2zł=91,2zł
20 5 20
2010-03-11T18:14:00+01:00
Podłoga ma wymiary 6,5 i 9 [m]

Tak więc
6,5 × 9 = 58,5 [m²]

Jedna puszka starczy na 10m² i kosztuje 15,20zł więc

58,5 : 10 = 5,85
5,85 ≈ 6
Trzeba kupić 6 puszek lakieru by pomalować całą podłogę.

6× 15,20zł = 91,20zł

6 puszek lakieru będzie kosztować 91,20zł

11 4 11
2010-03-11T18:14:06+01:00
P=a*b
P= 6.5m *9m= 58.5m (kwadratowych)
58.5 : 10~~(w przybliżeniu) 6
15.20 * 6= 91.20
5 3 5