Odpowiedzi

2010-03-11T20:41:34+01:00
To:
w(x)=x³+6x+12-x+2x³-x+4x²
w(x)=3x³+4x+4x²
w(x)=3x³+4x²+4x
w(x)=x(3x²+4x+4)
nie podałaś polecenia więc nie wiem co dalej a nie chcę cię wprowadzić w błąd a o to nie trudno
2010-03-11T20:42:25+01:00
(x+2)(x²+6)-(x+2)(1-2x²)=x+2x²+6-x+2*1-2x²=4x²+8
2010-03-11T20:44:34+01:00
W(x) = (x+2)(x²+6)-(x+2)(1-2x²)
(x do trzeciej+6x+2x²+12)-(x-2x do trzeciej +2-4x²)
x do trzeciej +6x+2x²+12-x+2x do trzeciej -2+4x²
3x do trzeciej+6x²-5x+10
3x do trzeciej(x+2) -5(x+2)
(x+2) lub 3x²-5 =0
x+2 =0 3x² =5/:3
x =-2 x² =5/3





Myśle że zadanie powinno być w ten sposób rozwiązane. W każdym razie chciałam pomóc.