Odpowiedzi

2010-03-11T21:01:21+01:00
2+2x2:2x2+(2x2x2-2)x(2+2)= 2+2x2:2x2+6x4=2+4:4+24=2+1+24=27
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-11T21:04:25+01:00
2+2x2:2x2+(2x2x2-2)x(2+2)=2+4:4+(4x2-2)x4=2+1+(8-2)x4=3+6x4=3+24=27
2010-03-11T21:05:30+01:00
=2+4:4+(8-2)x(4)=2+1+6x*4=2+1+24=3+24=27
najpierw działania w nawiasach nie ma potęgowania i pierwiastkowania potem mnoż
enie dzielenie dodawanie i odejmowanie
a to było razy czy iks ja brałam razy tak było pisane jak się myle to przepraszam chciał(a) em dobrze