Odpowiedzi

2010-03-12T13:56:13+01:00
11x-(2x+3)=5-(4-9x)
11x-2x-3=5-4+9x
11x-2x-9x=1+3
0=4

równanie sprzeczne
2010-03-12T13:56:55+01:00
11x-(2x+3)=5-(4-9x)
11x-2x-3=5-4+9x
11x-2x-9x=5-4+3
0=4
równanie sprzeczne
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-12T13:57:20+01:00
11x-(2x+3)=5-(4-9x)
11x-2x-3=5-4+9x (minus przed nawiasem czyli zmiana znaku na przeciwny)
11x-2x-3=5-4+9x (wyliczam)
9x-3=1+9x (przekładam x na jedną stronę i liczby na drugą)
9x-9x=1+3
0x=4

równanie bez wyniku, czyli równanie sprzeczne ; ))