Odpowiedzi

2010-03-12T15:40:12+01:00
Chyba powinno być 100 dni ....
przynajmniej ja pamiętam, że było zadanie z 100 dniami

październik - 31 dni
listopad - 30 dni
grudzień - 31 dni
styczeń - 31 dni
31 - 14 = 17
17 + 30 + 31 + 31 = 109
a my potrzebujemy 100 dni, więc odejmujemy od liczby dni w styczniu 9 dni.
31 - 9 = 22
setny dzień od 14 października wypada 22 stycznia
i teraz musisz sobie sprawdzić jaki to będzie dzień
100 : 7 = 14,2
tzn, że w ciągu 100 dni minie 14 tygodni i 2 dni
czyli 14 października ( wtorek ) + 14 tygodni = wtorek
+ 2 dni = czwartek
1 1 1
2010-03-12T15:42:47+01:00
1000:7=142 i resztu 6
wtorek+6 dni=poniedziałek
2 4 2