Gdy tata z Maćkiem rozpoczynali podróż ,licznik w samochodzie wskazywał 209 kirometrów.Trasa którą przejechali ,była 3 razy dłuższa niż liczba kilometrów na liczniku.Jaki był stan licznika,gdy tata i maciek zakończyli podróż?


Prosze o obliczenia całe!!!!!!!!!

to zadanie dla mojej siory

3

Odpowiedzi

2010-03-12T17:11:24+01:00
2010-03-12T17:15:20+01:00
3 * 209 = 627 km
627 km + 209 = 836 km

Odp: Gdy zakończyli podróż na liczniku było 836 km.
2010-03-12T17:16:41+01:00
209 km - licznik
3 razy dłuższa - trasa
209 * 3 = 627 km
627+ 209 = 836
Odp: stan licznika wynosił 836 km.

liczę na najjj