Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-13T14:34:44+01:00
Oblicz 50%,25%,75%,10%i 150%
a)kwoty 500zl
0,5*500=250zł
0,25*500=125zł
0,75*500=375zł
0,1*500=50
1,5=750zł
b)masy 40kg
0,5*40=20kg
0,25*40=10kg
0,75*40=30kg
0,1*40=4kg
1,5*40=60kg
c)odleglosci 1km
0,5*1=0,5km
0,25*1=0,25km
0,75*1=0,75km
0,1*1=0,1km
1,5*1=1,5km
d)jednej doby
0,5*24=12h
0,25*24=6h
0,75*24=18h
0,1*242,4h
1,5*24=36h

Jak coś to pisz. :)
2010-03-13T14:37:01+01:00
A) 500zl
50% - 250Zł
25% - 125zł
75% - 375zł
10% - 50zł
150% - 750zł
b) 40kg
50% - 20kg
25% - 10kgł
75% - 30kg
10% - 4kg
150% - 60kg
c) 1km
50% - 500m
25% - 250m
75% - 750m
10% - 100m
150% - 1,5km
c) jednej doby
50% - 12h
25% - 6h
75% - 18h
10% - 2h i 24 min
150% - 36h
2010-03-13T14:52:10+01:00
A)50%:
(50*500):100=250zł
25%
(500*25):100=125zł
75%
(75*500):100=375zł
10%
(10*500):100=50zł
150%
150*500:100=750zł
b)50%
(40*50):100=20kg
25%
(25*40):100=10kg
75%
(75*40):100=30kg
10%
(10*40):100=4kg
150%
(150*40):100=60kg
c)50%
(50*1):100=0,5km
25%
(25*1):100=0,25km
75%
(75*1):100=0,75km
10%
(10*1):100=0,1km
150%
(150*1):100=1,5km
d)50%
(50*24):100=12h
25%
(25*24):100=6h
75%
(75*24):100=18h
10%
(10*24):100=2,4h
150%
(150*24):100=36h

Pozdro:**
I licze na naj..
:)
Mam nadzieje że pomogłam...