Odpowiedzi

2010-03-13T17:03:37+01:00
(-1) + (-2) + (-3) + (-4) + (-5) + (-6) + (-7) + (-8) + (-9) + (-10) = -55
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-13T17:06:37+01:00
Sa zasady opuszczania nawiasów: jak przed nawiasem stoi (-) to opuszczając nawias musimy zmienic wszystkie znaki w tym nawiasie na przeciwne np
jak mamy 2- (2+6)
to po opuszczeniu nawiasu bedzie :
2-2-6 =-6

gdy jest przed nawiasem + to opuszczamy nawias nie zmieniając
znaku w nawiasie


(-1)+(-2)+(-3)+(-4)+(-5)+(-6)+(-7)+(-8)+(-9)+(-10) =-1-2-3-4-5-6-7-8-9-10= -55
2010-03-13T17:22:45+01:00
(-1)+(-2)+(-3)+(-4)+(-5)+(-6)+(-7)+(-8)+(-9)+(-10)= (-55)


Proszę ;)