Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-14T11:44:01+01:00
Przepis na naleśniki:

zutaten: (skladniki)
250 g mehl
2 EL ouderzucker
2 eier
300 ml milch
prise salz
4 EL Butter oder Öl
Öl


performance: (wykonanie)
Mehl, Puderzucker, Eier, Milch und Salz. Mix, mit einem Tuch bedecken und erlauben es, für 30 Minuten stehen lassen. Kurz vor dem kochen in den teig butter oder Öl und mischen. Sie können die pfannkuchen auf einer trockenen Pfanne braten oder pfannkuchen, alle nachfolgenden um das fett zu braten.

przetlumaczone:))

Składniki
250 g mąki
2 łyżeczka cukru pudru
3jajka
300 ml mleka
szczypta soli
4 łyżki roztopionego masła lub oleju
olej


Wykonanie
Mąkę przesiać, dodać cukier puder, jajka, mleko i sól. Zmiksować, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Przed samym smażeniem dodać do ciasta roztopione masło lub olej i wymieszać. Naleśniki można smażyć na suchej patelni lub też wszystkie kolejne naleśniki smażyć na tłuszczu.


Licze na naj :P
3 3 3
2010-03-14T11:45:29+01:00
Gołąbki z kaszy manny (mój przepis)

Składniki:
- 2-2,5 kg kapusty białej
- 1 kg mięsa mielonego
- 3 duże cebule
- 4 szklanki kaszy manny
- 4 rosołki drobiowe Winiary
- 3 jajka
- 2 koncentraty pomidorowe (jeśli Pudliszki to 1-1,5)
- 25 ml przyprawa do zup
Winiary
- Vegeta
- sól, pieprz
- mąka
do obtoczenia
- olej
do smażenia

Opis przygotowania:
Kapustę i cebulę w miarę możliwości drobno szatkujemy, dajemy do miski i przesypujemy Vegetą. Mieszamy i pozostawiamy ok.10min., później gnieciemy mocno tak by puściła sok i zmiękła. (odcedzamy sok). Dodajemy jajka magi i mięso, mieszamy i dodajemy kaszę manną (surową) i pieprz. Mieszamy i jeszcze przyprawiamy do smaku. Formujemy wałeczki (8-10cm), obtaczamy w mące i smażymy na ciemniejszy niż złoty kolor. Układamy do garnka luźno. Na końcu tłuszcz z mąką z patelni wlewamy do garnka z gołąbkami i dodajemy rosołki oraz koncentraty pomidorowe całość uzupełniamy wodą tak aby gołąbki były zakryte 1cm ponad. Gotujemy
40min na lekkim ogniu.
1 5 1
2010-03-14T11:57:58+01:00
Pizze
Zutaten:

* CAKE:
* 2 Tassen Mehl
* Salt
* Kochendes Wasser
* Füllung Fleisch:
* 0,5 kg Fleisch aus dem Mittagsmenü odgotowanego

* 2 Eier
* 1 Karotte
* 2 Knoblauchzehen
* 3 Kohlblätter
* 1 Zwiebel


Beschreibung der Zubereitung:

Mehl mit Salz und kochendes Wasser verdunstet darf für przestygnięcia stehen. Wie von Fleisch bei der Bereitstellung von Nudeln mit Fleisch. Die Bewerbung um einen glatten Teig verarbeiten, rozwałkowujemy die dünne Kuchen-, Stanz-Kreise, stellen wir die Füllung darauf und die Kanten des Konglomerat. Knödel osolony werfen das kochende Wasser und kochen Sie ein paar Minuten, stellt sicher, dass nicht einhalten zu Boden. Glaze fertigen Knödel mit glasierten Zwiebeln und Fett. Bon Appetit.
2 3 2