Odpowiedzi

2009-10-25T13:09:44+01:00
B=2*28=56m
P=ab
P=28*56=1568m
1/4*1568=392m=3,92a
2009-10-25T13:16:42+01:00
Szerokość 28 m
długość 28mx 2=56 m
pole działki=28mx56m=1568 m kwadratowych tyle wynosi pole całej działki czyli 15,68 arów
3/4 powierzchni działki przeznaczono na warzywa czyli
3/4 z 15,68 arów=11,76 arów
na pasiekę przeznaczono pozostałą część działki czyli
15,68 - 11,76=3,92 arów