Odpowiedzi

2009-10-25T13:38:30+01:00
1,05*1420 cena po podwyżce
0,7*(1,05*1420) cena po obniżce
0,7*(1,05*1420)=1043,7
2009-10-25T13:45:27+01:00
5 % z 1420 = 71
1420+71 = 1491
30 % z 1491= 447.3
1491 - 447.3 =1043.7
mikrofala kosztuje 1043 zł i 70 gr
Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-25T13:57:44+01:00
105% ×1420= 105 w liczniku a 100 w mianowniku pomnóż to z liczba 1420 =
skróć mianownik z liczba i wyjdzie ci wynik (powinnien wyjsc 1491)
70%× 1491= 70 w liczniku a 100 w mian pomnóż to z liczba 1491= wyjdzie ci ynik 104370 podziel po 100 i wyjdzie ci wynik 1043 ;))