Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-14T19:03:24+01:00
6km = 60000dm
60000 * 0,7 = 42000 [dm²]

2500mm = 250cm
250 * 30 = 7500 [cm²]
2010-03-14T19:03:25+01:00
A) 6km= 6000m
0,7dm=0,07m
6000x0,07=4200mkwadratowych

2500mm=250cm
250x30=7500cm kwadratowych
2010-03-14T19:06:00+01:00
A)6km = 6000dm
P = 6000dm * 0.7dm = 4200dm2

b)2500mm = 25cm
P = 30cm * 25cm = 750cm2