Zad.3
Kafelki brązowe i żółte pakowane są w paczki w stosunku
2:3 .Paczka liczy 25 kafelek .Ile w tej paczce jest żółtych kafelek ?

zad.4
Agnieszka znalazła przepis na przygotowanie wysokokalorycznego
napoju,gaszącego skutecznie pragnienie. Oto on: ,,Połącz syrop cytrynowy z sokiem jabłkowym i gazowaną wodą w stosunku 1:2:5"ILE każdego ze składników musi wziąć Agnieszka . ?

2

Odpowiedzi

2010-03-15T14:27:20+01:00
2010-03-15T14:27:52+01:00
3. 2+3=5
25 kafelek w paczce/5=5
2*5=10-brązowe kafelki
3*5=15-żółte kafelki
Odp: W paczce jest 10 brązowych kafelkow i 15 żóltych.

4.Nie było napisane ile tego soku ma być? Napisz mi na pw jak tak to rozwiąże zadanie
1 5 1