A.Tata Oli zarobił w styczniu 980zl, w lutym 710 zl, a w marcu 1040zl. Jakie byly jego srednie miesięczne zarobki w tym okresie?
b. Srednie miesięczne wynagrodzenie mamy Oli w tym samym czasie wynioslo 960zl. jak wysokie byly jej dochody w marcu, jesli w styczniu zarobila 960 zl. a w lutym 890zl? ..............










Pssssssssss..... Kto Ma wallhacka 6.71 do counter strike pisac na wiadomośc... PLix dam 40 pnkt

3

Odpowiedzi

2010-03-15T15:08:18+01:00
A)980+710 zl+1040zl=2730zł
2730zł:3=910
b)960+960 zl+890zl=2810
8 2 8
2010-03-15T15:08:43+01:00
A)(980+1710+1040):3= 2730:3 =910zł
b) 960*3 =2880zł
2880zł- (960+890) =2880 - 1850=1030zł
9 3 9
2010-03-15T15:28:16+01:00
A)980+710+1040=2730
2730:3=910
b)960+890+x=y
y:3=960
960*3=2880
960+890+x=2880
x=2880-890-960
x=1030
6 2 6