Odpowiedzi

2009-10-25T17:18:05+01:00
100%-10%=90%
90%=0,9
20%=0,2

(300-0,2*300)*0,9=(300-60)*0,9=240*0,9=216
1 5 1
2009-10-25T17:18:35+01:00
20%+10% = 30%
300 zł / 10 = 30zł
30 zł * 3 = 90 zł
300 - 90 = 210zł
Odp. Teraz kosztują 210 złotych.
2 3 2
2009-10-25T17:19:27+01:00
300 zł*20%= 300*0,2=60 zł
300 zł-60zł=240 zł
240zł*10%=240*0,1=24zł
240zł-24zł=216zł
Odp.: Buty kosztują obecnie 216 zł.

xD :D
1 5 1