Odpowiedzi

2010-03-15T20:47:26+01:00
Łakomczuch - 1/4 liczby 32 = 8
32-8=24
Łasuch - 1/3 liczby 24 = 8
24-8=16
Pasibrzuch - 1/2 liczby 16 = 8

16-8=8
Odp.Wszyscy zjedli tyle samo śliwek. Zostało jeszcze 8 śliwek.
2010-03-15T20:55:36+01:00
32 * 1/4 = 8-Łakomczuch
32 - 8 =24

24 * 1/3 = 8-Łasuch
24 - 8 = 16

16:2=8- Pasibrzuch

16-8=8
Odp:. Wszyscy zjedli tyle samo śliwek. Zostało 8 śliwek.