Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-16T14:19:09+01:00
A]
50% z 40kg=0,5×40=20kg
25% z 40kg=0,25×40=10kg
75% z 40kg=0,75×40=30kg
10% z 40kg=0,1×40=4kg
150% z 40kg=1,5×40=60kg
b]
50%z 1km=0,5×1=0,5km=500m
25% z 1km=0,25×1=250m
75% z 1km=0,75×1=750m
10% z 1km=0,1×1=100m
150% z 1km=1,5×1=1,5km
c]
50% z 24h=0,5×24=12 h
25% z 24h=0,25×24=6h
]75% z 24h=0,75×24=18h
10% z 24h=0,1×24=2,4h
150% z 24h=1,5×24=36 godzin
2010-03-16T14:24:46+01:00
A) 50% = 0,5
40 kg x 0,5 = 20 kg
25% = 0,25
40 kg x 0,25 = 10kg
75% = 0,75
40kg x 0,75 = 30kg
10% = 0,10
40kg x 0,10 = 4kg
150% = 1,5
40kg x 1,5 = 60kg

b) 50% = 0,5
1km x 0,5 = 0,5 km = 500m
25% = 0,25
1km x 0,25 = 0,25km = 250m
75% = 0,75
1km x 0,75 = 0,75km = 750m
10% = 0,10
1km x 0,10 = 0,10km = 100m
150% = 1,5
1km x 1,5 = 1,5 km

c) 50% = 0,5
24h x 0,5 = 12h
25% = 0,25
24h x 0,25 = 6h
75% = 0,75
24h x 0,75 = 18h
10% = 0,10
24h x 0,10 = 2,4h
150% = 1,5
24h x 1,5 = 36h

;)