Odpowiedzi

2010-03-16T16:25:48+01:00
A) Pp=<pi>r<do kwadratu>
Pp=<pi>2<kwadrat>
Pp=4<pi>
Pb=<pi>rl
Pb=<pi>pierwiastek z 29*2
Pb=2pierwiastki z 29<pi>
2kwadrat+5kwadrat=xkwadrat
x=pierwiastek z 29
Pc=4<pi>+2pierwiastek z 29

b) analogiczne a więc
pc=1<pi>+7=8<pi>

c)4kwadrat+xkwadrat=9kwadrat
x=pierwiastek z 65
pp=<pi> 65
pb=<pi>pierwiastek z 65*9
pb=9pierwastek z 65
pc=<pi> 65+<pi>9 pierwistek z 65
4 3 4
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-16T16:31:49+01:00
No to w pierwszym liczymy najpierw tworzącą naszą l
z pitagorasa :
5² + 2² = l²
l=√29
p =πr² + πrl
p= π2²*√29
p= π4 + 2√29

b) to tutaj rposto mamy nasz l i tymrazem srednice 2 to promien ma 1 :)
wiec
p =πr² + πrl
p= π1² +π1 * 7
p= 8π

c) tutaj nie mamy promienia wiec liczymy pitagorasem :))
4² + r²= 9²
x= √65
p =πr² + πrl
π√65² + π√65 * 9
65 + 9√65 pi


pozdrOOOo :**
22 3 22