Zaprojektuj jadłospis gimnazjalisty, tak aby każdy posiłek miał odpowiednią kaloryczność. Dzienne zapotrzebowanie organizmu wynosi 2800-3300 kcal (11760-13860 kJ).

Jadłospis z podziałem na śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Bardzo proszę o podanie zawartości witamin, białka, tłuszczów i sacharydów.

1

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
  • Użytkownik Zadane
2010-03-16T20:12:02+01:00
1.ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką Pieczywo wieloziarniste Masło Szynka drobiowa Sałatka z pomidora i zielonej sałaty Herbata z cytryną
2.ŚNIADANIE
Jogurt naturalny z musli lub sok pomarańczowy natualny
OBIAD
Barszcz czerwony z jajkiem Sznycelki\Ziemniaki Sałatka z kapusty pekińskiej Surówka z marchwi i jabłka Kompot owocowy np. z czarnej porzeczki
PODWIECZOREK
Sałatka macedońska
KOLACJA
Pieczywo mieszane Masło Ryba po grecku Herbata z cytryną ,jabłko


Nie wiem czy o to chodziło, ale mam nadziję że pomogłam