Odpowiedzi

2010-03-16T16:37:04+01:00
P=3m*3m=9m²
35zł*9=315zł
2010-03-16T16:37:39+01:00
A=3m
Obliczamy pole kuchni:
P=3*3
P=9m²
Obliczamy cenę za płytki:
9*35=315 [zł]
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-16T16:37:43+01:00
pole kwadratu
P = a²
P = (3m)²
P = 9m² powierzchnia podłogi kuchni

9 m² * 35zł /m2 = 315 zł

Mama dziewczynki za zakup zapłaci 315 zł