Odpowiedzi

2010-03-16T19:07:04+01:00
Wszystkie dzieci - x
0,5x - piłka
0,1x - biega
0,2x - guma
pozostałe dzieci - 0,2x = 6
0,2x = 6 /*5
x = 30

Odp: Dzieci na placu zabaw jest 30.
2010-03-16T19:07:20+01:00
10%+20%+50%=80%
100%-80%=20%
20%=6 dzieci
6*5=30
Odp.: Na placu bawi sie 30 dzieci ;))