Odpowiedzi

2010-03-17T14:38:13+01:00
1/2x40= 20
40-20=20
1/5x20=4
20-4=16
1/8x16=2
16-2=14
odp. czerwonych jest 20, zielonych 4, 2 niebieskie, a 14 białych.
1 5 1
2010-03-17T14:39:32+01:00
40 : 4= 10 - piłeczki czerwone

40:5=8- piłeczki zielone

40:8=5
5 * 3=15- piłeczki niebieskie

15+10+8=33
40-33=7- piłeczki białe!

xD :P
1 1 1
2010-03-17T15:27:44+01:00
1/2 razy 40 = 20
40 - 20 = 20
1/5 razy 20 = 4
20 - 4 = 16
1/8 razy 16 = 2
16 - 2 = 14
Odp. Czerwonych - 20
Niebieskich - 2
Zielonych - 4
Białych 14

Daj Naj (Dobra)

Papapa
1 5 1