Odpowiedzi

2009-10-26T18:28:30+01:00
11.4
a) √(7 - x)² = |7 - x|
b) √(x + y + z)² = |x + y + z|
c) √(x + 7)² = |x + 7|
d) √(3 - x)² = |3 - x|
e) √(x - y + 2x)² = |x - y + 2x|
f) √(x² - 2x + 1) = √(x - 1)² = |x - 1|
g) √(9x² + 6x + 1) = √(3x + 1)² = |3x + 1|
h) √(25y² - 10y + 1) = √(5y - 1)² = |5y - 1|
i) √(4 - 20x + 25x²) = √(2 - 5x)² = |2 - 5x|
j) √(y² - 2√2y + 2) = √(y - √2)² = |y - √2|
k) √(9y² + 6y + 1) = √(3y + 1)² = |3y + 1|
l) √(a² + 2ac + c²) = √(a + c)² = |a + c|
f) √(x² - x + 1/4) = √(x - 1/2)² = |x - 1/2|

wzory skróconego mnożenia, mam nadzieję, że dobrze odczytałam zdjęcie było słabe, jak by się jakiś przykład nie zgadzał pisz (zwłaszcza nie byłam pewna gdzie w przykładach są plusy i minusy)

2009-10-26T19:48:22+01:00
A - √(7 - x)² = |7 - x|
b - √(x + y + z)² = |x + y + z|
c - √(x + 7)² = |x + 7|
d - √(3 - x)² = |3 - x|
e - √(x - y + 2x)² = |x - y + 2x|
f - √(x² - 2x + 1) = √(x - 1)² = |x - 1|
g - √(9x² + 6x + 1) = √(3x + 1)² = |3x + 1|
h - √(25y² - 10y + 1) = √(5y - 1)² = |5y - 1|
i - √(4 - 20x + 25x²) = √(2 - 5x)² = |2 - 5x|
j - √ (y² - 2√2y + 2) = √(y - √2)² = |y - √2|
k - √(9y² + 6y + 1) = √(3y + 1)² = |3y + 1|
l - √(a² + 2ac + c²) = √(a + c)² = |a + c|
f - √(x² - x + 1/4) = √(x - 1/2)² = |x - 1/2|
Mam nadzieję, że dobrze... :) ;D