Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-17T18:05:58+01:00
Kuna leśna!
kuny są samotnikami,poza okresem kiedy wychowują młode. Jest to zwierzę wszystkożerne,poluje nocą. Na jego dietę składają się głównie małe Ssaki,ptaki,owady,padlina,żaby,węże,ślimaki,owoce. latem i jesienią jedzenie jest gromadzone.młode rodzą się ślepe głuche bezzębne nie pokryte futrem. ssą mleko matki około 3miesięcy na jesieni odchodzą od rodziców i usamodzielniają się.
1 5 1