Odpowiedzi

2010-03-17T20:26:05+01:00
Za 12 lat...

Lata/Sztuki
0 - 40
3 - 80
6 - 160
9 - 320
12 - 640
2010-03-17T20:27:21+01:00
Za 12 lat
Mamy 40*2=80 +3lata
80*2=160 +3 lata
160*2=320 +3 lata
320*2=640 +3 lata

= 12
2010-03-17T20:27:24+01:00
Wystarczy że podzielisz ilośc gesi które będą za kilka lat przez obecna liczbę:
640: 40= 13
odp: Za 13 lat stado bedzie liczyć 640 gesi.