Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-18T14:25:43+01:00
X-wędrówka dnia pierwszego.

x+2x+x+6=48

4x=48 - 6

4x=42 / 4

x=10,5 kilometra

10,5+6=16,5 kilometra

Odp:Uczniowie 3 dnia przebyli 16,5 km.

Licze na najlepsze:).
2010-03-18T14:25:56+01:00
48:2 = 24
24km-2dzień
24-6 = 18 (km) - 3dzień
18-6= 12 (km) 1 dzień
2010-03-18T14:26:22+01:00
X-pierwszy dzień czyli 10,5km
2x-drugi dzień 21km
x+6-trzeci dzień 16,5km
razem 48km

x+2x+x+6=48 /-6
4x=42 /:4
x=10,5 km

odp. Trzeciego dnia przeszli 16,5km.


pozdro