Odpowiedzi

2009-10-26T21:08:35+01:00
15%=0,15 1440+0,15×1440=1440+216 zł=1656zł 12 lat i 9 m-cy to 12,75% czyli 1656+12,75×1656=1656+0,1275×1656=1656+211,14=1867,14 12,75 to 12 lat i 9 m-y bo 12 lat to 100% a 9 m-y to 0,75% razem 12,75%=0,1275 oczywiście nie wiem czy te stazowe było 1% ale tak jest w przepisach i nie wiem czy sie liczy za rok pracy czy narastająco za kasżdy miesiąc i czy stazowe nalicza sie od brutta czy od brutta + premia bo nie padałas mi tego
Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-26T23:35:05+01:00
Pensja zasadnicza - 1440zł
dodatek motywacyjny - 1440zł*15%=216zł
staż pracy - 1440zł*12% = 172,80



1440+216+172,80=1828,80zł