Odpowiedzi

2010-03-18T16:29:44+01:00
35:5=7
0,5 l = 500 ml
7*5=35
Odp : Trzeba wsypać 35 łyżeczek odżywki .
6 4 6
2010-03-18T16:32:59+01:00
1 porcja
100 ml=0,1 l

35g na 100 ml
Łyżeczka 5g

Ilość łyżeczek na porcję 100ml:
35g/5g=7 łyżeczek

Pięć porcji po 100ml:
0,5 l=500 ml=5*100ml

5*(35/5)=5*7=35 łyżeczek
Odp.
DO 0,5 litra mleka
trzeba dodać 35 łyżeczek odżywki.
pozdrawiam:)
7 4 7