Odpowiedzi

2010-03-19T19:26:25+01:00
A = 4 pierwiastki z 3
l = 6
h =?
Pc = Pp + Pb
Pp=3 a kwadrat pierwiastek z 3/2
Pp = 3* (4 pierwiastek z 3) do kwadratu pierwiastek z 3 / 2
Pp = 16 pierwiastek z 3 / 2
Pp= 8 pierwiastek z 3

Pb = ah /2
h kwadrat + (2 pierwiastek z 3) kwadrat = 6 kwadrat
h kwadrat +12 = 36 /-12
h kwadrat = 24
h = pierwiastek z 24

Pb = 4 pierwiastek z 3 * pierwiastek z 24 /2
Pb = 2 pierwiastek z 3 * pierwiastek z 24
Pb = 2 pierwiastek z 72
Pb = 12 pierwiastek z 2

12 pierwiastek z 2 * 6 = 72 pierwiastki z 2

Pc = (8 pierwiastek z 3 + 72 pierwiastek z 2)cm kwadratowych

koniec ;)