Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-18T18:56:25+01:00
To jest całe zadanie
a)
pierwszy dzien -1/4 x 40=10km
drugi dzien-2/5 x (40km-10km)
2/5 x 30 =12 km
trzeci dzien-12km + 10 km =22km
40km -22=18km
odp. do przejscia zostalo im 18 km.
1/2 x 12 =6km
18-6=12km
odp. Trzeciego dnia przeszli 6km, a czwartegodnia 12 km.
45 3 45