Odpowiedzi

2010-03-18T18:53:44+01:00
4 panowie
1/2 * 4*(4-1) = 2*3=6
26 uczniów
1/2*26*(26-1) = 13*25 = 325
2010-03-18T18:54:29+01:00
26+4=30
1/2×30×(30-1)=15×29=435