Odpowiedzi

2009-10-27T13:46:46+01:00
W ciągu 5 min pokonał trasę 21,5 km.
Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-27T14:02:00+01:00
A= delta v/t

delta v = 108-72=36 km/h (10m/s)

t= 5s

a= 10/5 = 2m/s

w 5sek. przejechał 2*5= 10 metrów : )