Odpowiedzi

2009-10-27T15:03:51+01:00
70% x 200=0.7 x 200=140 /meżczyźni/
200-140=60
10% x 60=0.1 x 60=6 /liczba kobiet które wyjechały/
60% x 140=0.6 x 140=84 / liczba mężczyzn którzy wyjechali/

200-90=110
Odp.:Kontynuowało 110 osób.
2009-10-27T15:04:38+01:00
100%-70%=30% -procent kobiet
200 * 70% =140 -mężczyźni
200-140= 60 -kobiety
140*60% =84 -tyle zostało mężczyzn
60 * 10%= 6 -tyle zostało kobiet
84+6 = 90
Odp. naukę kontynuowało90 osób
1 5 1
2009-10-27T15:05:07+01:00
Mielismy to niedawno nauke kontynuowało 110 osób