Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-19T17:11:05+01:00
1) Liczę ilość wyprodukowanych bubli.

8% z 1000 = 0.08 x 1000 = 80

2) Liczę ilość dopuszczalnych bubli.

5% z 1000 = 0.05 x 1000 = 50

3)Liczę ,ile rzeczy trzeba jeszcze wyprodukować.

80-50=30

Odp.Dodatkowo trzeba wyprodukować 30 rzeczy .
24 3 24
2010-03-19T17:11:54+01:00

1000 zł : 8% = 80
1000zł : 5% = 50

80-50=30

od.:30.
11 1 11
2010-03-19T17:18:03+01:00
8% z 1000 = 8% * 1000 = 0,08 *1000 = 80

jest to ilosc bubli które zostały wyprodukowane sposród 1000

5% z 1000 = 5% * 1000 = 0,05 * 1000 = 50

jest to maksymalna ilosc bybli ktore mozna wypordukowac

80- 50 = 30 --> jest to ilosc rzeczy bez braków które należy wyprodukować.

Odp. nalezy wyprodukować dodatkowo 30 rzeczy bez bubli aby nie przekroczyc limitu 5%.
39 4 39